Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ "ΙΚΑ"

Ό, τι να ΄ναι..Ό, τι να ΄ναι..Οργάνωση μηδέν.Και να φανταστείς ότι η δική μας σχολή είναι φουλ οργανωμένη. Σε σύγκριση πάντα με τα άλλα πανεπιστήμια της Ελλάδας και όχι με ευρωπαϊκά πρότυπα.
Είναι η περίοδος που δηλώνουμε επιλεγόμενα μαθήματα για το εαρινό εξάμηνο και για πρώτη φορά (και όπως έμαθα ευτυχώς και τελευταία) η διαδικασία ήταν η εξής:
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ : Εξυπηρετούνται αυστηρά μέχρι 120 άτομα την ημέρα.
ΒΗΜΑ 1ο: Παίρνουμε το χαρτάκι ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ από το "τάδε γραφείο" στο ισόγειο. (Το παραθυράκι του οποίου ανοίγει στις 10:00 π.μ).
ΒΗΜΑ 2ο: Δηλώνουμε το μάθημα που μας ενδιαφέρει στην "τάδε αίθουσα" του 1ου ορόφου. (Οι θύρες της οποίας ανοίγουν στις 11:00 π.μ).
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: Μαζεύτηκαν στη σχολή από τις 5:00 τα χαράματα. Δεν υπερβάλλω, η πρώτη κοπέλα που έτρεξε για να παραλάβει το χαρτάκι προτεραιότητας έφτασε στις 5:15 και βέβαια πήγε με ταξί, αφού ακόμη και οι οδηγοί των αστικών χουχούλιαζαν στα κρεβάτια τους. Άτομα που έκαναν το λάθος και έφτασαν στις 8:30 δεν πήραν το χαρτάκι προτεραιότητας και αν το πήραν είχαν την 120η θέση.
Καλά την πρώτη μέρα που εγώ πήγα άνετα και κουλ στις 12:45 (1 τέταρτο πριν κλείσει η γραμματεία) εννοείται ότι ήμουν εκτός συναγωνισμού. Τη δεύτερη μέρα περίμενα από τις 7 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι.Φυσικά τα πιο ενδιαφέροντα μαθήματα είχαν ήδη επιλεγεί και συμπληρώσει τμήματα. Ευτυχώς είχα την κωλοφαρδία να είμαι το τελευταίο άτομο της λίστας του μαθήματος που με ενδιέφερε.
Όλες αυτές τις ώρες αναμονής σκεφτόμουν πόσο άχρηστα και ανεκμετάλλευτα περνούσε ο χρόνος μου.Χαμένος χρόνος που το μόνο που μου πρόσφερε ήταν νεύρα, βαρεμάρα και ξενέρωμα.
Τουλάχιστον στο ΙΚΑ ή στις τράπεζες μετά την πολύωρη ορθοστασία και αναμονή κάνεις τη δουλειά σου. Δυστυχώς όμως στη δική μας περίπτωση ένας μεγάλος αριθμός φοιτητών αναγκάστηκε να επιλέξει κάποιο μάθημα που αν το παρακολουθήσει θα είναι από αγγαρία.
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα επαναληφθεί κάτι τέτοιο και του χρόνου..