Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ "ΙΚΑ"

Ό, τι να ΄ναι..Ό, τι να ΄ναι..Οργάνωση μηδέν.Και να φανταστείς ότι η δική μας σχολή είναι φουλ οργανωμένη. Σε σύγκριση πάντα με τα άλλα πανεπιστήμια της Ελλάδας και όχι με ευρωπαϊκά πρότυπα.
Είναι η περίοδος που δηλώνουμε επιλεγόμενα μαθήματα για το εαρινό εξάμηνο και για πρώτη φορά (και όπως έμαθα ευτυχώς και τελευταία) η διαδικασία ήταν η εξής:
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ : Εξυπηρετούνται αυστηρά μέχρι 120 άτομα την ημέρα.
ΒΗΜΑ 1ο: Παίρνουμε το χαρτάκι ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ από το "τάδε γραφείο" στο ισόγειο. (Το παραθυράκι του οποίου ανοίγει στις 10:00 π.μ).
ΒΗΜΑ 2ο: Δηλώνουμε το μάθημα που μας ενδιαφέρει στην "τάδε αίθουσα" του 1ου ορόφου. (Οι θύρες της οποίας ανοίγουν στις 11:00 π.μ).
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: Μαζεύτηκαν στη σχολή από τις 5:00 τα χαράματα. Δεν υπερβάλλω, η πρώτη κοπέλα που έτρεξε για να παραλάβει το χαρτάκι προτεραιότητας έφτασε στις 5:15 και βέβαια πήγε με ταξί, αφού ακόμη και οι οδηγοί των αστικών χουχούλιαζαν στα κρεβάτια τους. Άτομα που έκαναν το λάθος και έφτασαν στις 8:30 δεν πήραν το χαρτάκι προτεραιότητας και αν το πήραν είχαν την 120η θέση.
Καλά την πρώτη μέρα που εγώ πήγα άνετα και κουλ στις 12:45 (1 τέταρτο πριν κλείσει η γραμματεία) εννοείται ότι ήμουν εκτός συναγωνισμού. Τη δεύτερη μέρα περίμενα από τις 7 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι.Φυσικά τα πιο ενδιαφέροντα μαθήματα είχαν ήδη επιλεγεί και συμπληρώσει τμήματα. Ευτυχώς είχα την κωλοφαρδία να είμαι το τελευταίο άτομο της λίστας του μαθήματος που με ενδιέφερε.
Όλες αυτές τις ώρες αναμονής σκεφτόμουν πόσο άχρηστα και ανεκμετάλλευτα περνούσε ο χρόνος μου.Χαμένος χρόνος που το μόνο που μου πρόσφερε ήταν νεύρα, βαρεμάρα και ξενέρωμα.
Τουλάχιστον στο ΙΚΑ ή στις τράπεζες μετά την πολύωρη ορθοστασία και αναμονή κάνεις τη δουλειά σου. Δυστυχώς όμως στη δική μας περίπτωση ένας μεγάλος αριθμός φοιτητών αναγκάστηκε να επιλέξει κάποιο μάθημα που αν το παρακολουθήσει θα είναι από αγγαρία.
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα επαναληφθεί κάτι τέτοιο και του χρόνου..

6 σχόλια:

  1. Έχω γράψει ένα παρόμοιο άρθρο για τον χαμένο χρόνο στις ουρές αναμονής! Βέβαια, μέσα από αυτό τον χαμό βγαίνει και ένα θετικό....ενώ κάθεσαι στην αναμονή πιάνεις το κινητό στα χέρια και θυμάσαι εκείνη τη στιγμή όλους τους παλιούς φίλους, τους οποίους έχεις να θυμηθείς χρόνια ολόκληρα! Το μήνυμα ετοιμάζεται και η αποστολή του πλέον είναι θέμα λίγων δευτερολέπτων. Με αυτόν τον τρόπο οι ουρές ξαναθερμένουν τις ανθρώπινες σχέσεις!!!!!!
    Ε μην είμαστε και αχάριστοι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. prophet81:
    Αν έπιανα το κινητό στα χέρια και πυρπολούσα τους άλλους με μηνύματα στις 7 το πρωί το πιθανότερο είναι να έβριζαν παρά να χαιρόντουσαν..Άσε που τώρα υπάρχει και το facebook για να βρίσκεις παλιούς "φίλους"...Μα καλά που ζεισ?
    Ας πούμε πως το θέτικο είναι ότι με την αναμονή δουλεύεται η υπομονή και πώς να συγκρατεί κανείς τα νεύρα...Ας πούμε..Υποθετικά πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ειναι γεγονος οτι επικρατει ενα μπαχαλο και γενικα εμεις τραβαμε τα ζορια

    προς το παρον υπομονη αλλα ως ποτε

    καλο 3μμερο και καλως σε βρηκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι να σχολιάσω εγώ τώρα??
    Μπορούσαν τα ΑΕΙ και ΤΕΙ να απότελούν εξαίρεση??
    Στό δημόσιο δεν ανοίκουν??
    Και μετά σου λέει σπούδες?? Σε τί??
    Σε μαθήματα πού παίρνεις χωρίς να το θέλεις επειδή αυτά περίσεψαν??
    Και βέβαια το διαδίκτιο το έχουν για να κατεβάζουν ταινίες και τραγούδια να μήν πώ τίποτε βαρύ
    Αυτά τα ολίγα για το χάλι
    Τουλάχιστον ας πέρασες καλό τριήμερο
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. skouliki:
    Ευχαριστώ για το σχόλιο και καλώς σε βρήκα!!!
    Έχεις δίκιο υπομονή..Υπομονή μέχρι να μας τελειώσει.
    Ελπίζω να είχες ένα ωραίο τριήμερο..
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Alexis B:
    Φυσικά!!!ΑΕΙ και ΤΕΙ ανήκουν στο δημόσιο,στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση στην οποία βέβαια πληρώνεις βιβλία και σημειώσεις που κάθε τόσο φωτοτυπούν οι καθηγητές και εννοείται ότι πρέπει να αγοράσεις αν θες να περάσεις το μάθημα.
    Τι?Αυτό δεν είναι εξάλλου η δωρεάν παιδεία???
    Για αυτούς το να πληρώνει ο φοιτητής είναι "δωρεάν", δεν κοστίζει τίποτα!
    Σε αυτό που λες για το διαδίκτυο,αναφέρεσαι στους φοιτητές, γιατί μπερδεύτηκα λίγο?
    Είχα ένα γεμάτο και ωραίο τριήμερο και ας μην πέταξε ο χαρταετός μας..
    Ελπίζω και εσύ να πέρασες όμορφα..
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή