Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ!?


Πιστεύω ότι οι άνθρωποι είναι ικανοί σχεδόν για τα πάντα. Αρκεί να ξεπεράσουμε το φόβο, το άγχος και τόσα άλλα ανθρώπινα συναισθήματα που μας κρατούν πίσω. Ό,τιδήποτε φαντάζει στο νου μας ακατόρθωτο γίνεται να επιτευχθεί. Είναι λίγα τα πράγματα που δε θα μπορούσαμε ποτέ να κάνουμε ή να αλλάξουμε.
Δεν είναι βέβαια όσο απλό ακούγεται. Υπάρχουν κάποια στάδια που είναι πολύ σημαντικά` αυτό της θέλησης και το άλλο της προσπάθειας. Η θέληση είναι η αφετηρία, αν δεν υπάρχει αυτή δε μπορούμε να ξεκινήσουμε τίποτα. Η προσπάθεια είναι ολόκληρη η διαδρομή μέσα από την οποία σιγά- σιγά ξεπερνούμε τα διάφορα εμπόδια.
Βέβαια υπάρχει και ένας αστάθμητος παράγοντας, η ψυχολογία. Κάποιες στιγμές λειτουργεί ανασταλτικά και άλλες αντιστρόφως. Εξαρτάται από το πώς τη χτίζουμε κάθε φορά. Για να μη ξεφύγω από την αρχική μου σκέψη, αυτό που πιστεύω είναι ότι ο άνθρωπος δε γνωρίζει όλες τις δυνατότητες που έχει και δε θα τις μάθει πιθανότατα ποτέ αν κάποιες φορές δεν αναγκαστεί να φτάσει στα όρια του. Φυσικά, υπάρχουν και κατηγορίες ανθρώπων που ποτέ δε θα φτάσουν στα όριά τους ή αν τύχει και τα ξεπεράσουν δε θα αντέξουν.
Πάντως αξίζει η προσπάθεια να υπερνικήσουμε τα διάφορα αρνητικά συναισθήματα που μας κρατούν στάσιμους ή ακόμη χειρότερα μας έλκουν προς τα πίσω. Ανεξάρτητα από το αν φτάσουμε ή όχι στο επιθυμητό αποτέλεσμα, τουλάχιστον έχουμε κάνει σίγουρα ένα βήμα προστά.

2 σχόλια:

  1. Δυστυχώς , υπάρχουν παραδείγματα που αναιρούν τη δυνατότητα να υπερνικήσουν εμπόδια γιατί πολύ απλά οι αντικειμενικές συνθήκες δεν μπορούν να ξεχαστούν.

    Δεν γίνεται να μένει κανένας στάσιμος απο την στιγμή που η ανθρώπινη φύση εξελίσσεται.Είναι η φύση της τέτοια.

    Σε χαιρετώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πασχαλίνα:
    Δεν έχεις άδικο, δυστυχώς οι συνθήκες είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος στη ζωή μας, δεν τις ανέφερα καν γιατί ήθελα να επικεντρωθώ σε άλλο. Μιλώ για δυνατότητες και αντοχές που κανείς μας δεν γνωρίζει εξαρχής ότι έχει, αλλά τις ανακαλύπτει στη διάρκεια..

    Φυσικά και γίνεται να μένει κάποιος στάσιμος για αρκετό καιρό στη ζωή του, έχω αρκετά παραδείγματα γύρω μου..Και το χειρότερο τελικά ίσως δεν είναι αυτό, το χειρότερο είναι να κινείται με κατεύθυνση αντίθετη του μπροστά..

    Καλημέρα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή